USA senat nimetas Kavanaugh’ ülemkohtunikuks (41)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brett Kavanaugh.
Brett Kavanaugh. Foto: Drew Angerer / AFP / Scanpix

USA senati täiskogu kiitis laupäeval heaks president Donald Trumpi ülemkohtuniku kandidaadi Brett  Kavanaugh´ ametisse nimetamise.

Senati lõpphääletusel toetas Kavanaugh´ 50 ja vastu oli 48 senaatorit.

Kavanaugh´ ametissekinnitamise protsess on vallandanud Ühendriikides poliitilise tormi seoses kolme naise süüdistustega, et praegune föderaalse apellatsioonikohtu kohtunik ahistas neid 1980. aastatel keskkooli ja ülikooli ajal seksuaalselt.

Trump süüdistas reedel pealinna Washingtoni Kavanaugh´ vastu protestima kogunenud aktivistide rahastamises liberaalist miljardäri ja filantroopi George Sorost.

«Need väga jämedad liftikarjujad on kinnimakstud professionaalid, kelle ainus eesmärk on asetada senaatorid halba valgusesse. Ärge neelake sööta alla,» kirjutas Trump Twitteris.

«Vaadake ka kõiki neid professionaalselt tehtud ühesuguseid plakateid, mille eest on maksnud Soros ja teised. Need ei ole keldris armastusest sündinud plakatid. Tülitekitajad,» lausus president.

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) uus uurimine Kavanaugh' suhtes ei leidnud midagi, mis kinnitaks talle esitatud süüdistusi seksuaalrünnakus.

«Uurimine ei leidnud mingit vihjet väärkäitumisele,» lausus Iowa senaator Chuck Grassley, kes juhib senati õiguskomiteed. «Selles pole midagi, mida me juba ei teaks.»

FBI-le anti vabariiklasest senaatori palvel nädal aega kontrollida ülikooliprofessori süüdistusi, nagu püüdnuks Kavanaugh teda vägistada kahe aastakümne eest, kui nad olid veel teismelised.

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles