Türgi ametniku sõnul tapeti tuntud ajakirjanik Saudi Araabia konsulaadis (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja hoiab Jamal Khashoggi fotot Saudi Araabia konsulaadi juures.
Meeleavaldaja hoiab Jamal Khashoggi fotot Saudi Araabia konsulaadi juures. Foto: OSMAN ORSAL / REUTERS

Türgi politsei on jõudnud järeldusele, et tuntud ajakirjanik Jamal Khashoggi mõrvati Saudi Araabia Istanbulis asuvas konsulaadis, teatas laupäeval tundmatuks jääda soovinud valitsusametnik.

Saudi Araabia kodakondsusega Khashoggi jäi kadunuks 2. oktoobril, kui läks konsulaati abiellumiseks vajalikke dokumente taotlema.

«Esialgsetele uurimistulemustele toetudes usub politsei, et ajakirjanik mõrvati selleks spetsiaalselt Istanbuli saadetud rühma poolt, kes lahkusid samal päeval,» ütles ametnik uudisteagentuurile AFP.

Mõned tunnid varem oli politsei kinnitanud, et Istanbuli saabus teisipäeval kahe erineva lennuga umbes 15 Saudi Araabia kodanikku, kelle seas võimuesindajad.

«Konsulaati sisenenud Khashoggi ei tulnud enam hoonest välja,» ütles politsei esindaja riiklikule uudisteagentuurile Anadolu.

Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman on juba varasemalt tagasi lükanud informatsiooni, et Khashoggi üldse konsulaati külastas ja kinnitanud usutluses meediaväljaandele Bloomberg, et Türgi võimud võivad hoone vajadusel läbi otsida.

«Me laseme neil siseneda ja otsida ja teha, mida nad tahavad. Meil pole midagi varjata,» ütles Salman.

Uudisteagentuuri Anadolu teatel alustas Istanbuli prokuratuur juhtumi suhtes uurimist teisipäeval pärast mehe kadumist, kuid on nüüd juurdlust «süvendatud».

Khashoggi on endine Saudi Araabia valitsuse nõunik, kes siirdus võimaliku vahistamise vältimiseks eelmisel aastal Ühendriikidesse eksiili. Ta on olnud kriitiline mõnede Saudi kroonprintsi Mohammed bin Salmani poliitikate ja Ar-Riyadi sekkumise suhtes Jeemeni sõtta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles