Nigeeria president sai kandideerimiseks erakonna toetuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhammadu Buhari toetajad Abujas.
Muhammadu Buhari toetajad Abujas. Foto: AFOLABI SOTUNDE / REUTERS

Nigeeria president Muhammadu Buhari sai laupäeval 2019. aasta veebruaris korraldatavatel valimistel kandideerimiseks oma erakonna Kõigi Edumeelsete Kongress (APC) toetuse, teatas kohalik meedia.

Buhari esitas ametliku avalduse teiseks ametiajaks kandideerimise kohta juba septembris ja umbes 7000 delegaadiga parteikongress Abujas oli pigem formaalsus.

Nigeeria opositsioonierakond Demokraatlik Rahvapartei (PDP) lubas esitada oma presidendikandidaadi samuti oktoobri alguses. Hetkel on teatanud oma kavatsusest presidendiks kandideerida asepresident Atiku Abubakar ja senati spiiker Bukola Saraki, kes kuuluvad mõlemad PDP ridadesse. Saraki astus 31. juulil välja Buhari erakonnast ja ühines opositsioonilise PDP-ga.

Buhari toetus on viimasel ajal läbi teinud märkimisväärse languse. 2015. aasta oktoobris küündis see koguni 80 protsendini, kuid on nüüd 41 protsendi tasemel.

Toetuse languse on kaasa toonud endiselt ebakindel majandus- ja julgeolekuolukord hoolimata presidendi korduvatest lubadustest mõlema parandamiseks tõsiseid pingutusi teha.

Mõttekoda The International Crisis Group teatas juulis, et kogukondadevaheline vägivald on Nigeerias hetkel isegi suurem julgeolekuoht kui islamiäärmuslik rühmitus Boko Haram. Nigeeria keskosariikides on alates mullu septembrist tapetud vähemalt 1500 inimest, neist enamik 2018. aasta esimese kuue kuu jooksul. Rohkem kui 300 000 on vägivalla tõttu oma kodudest põgenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles