Läänekaldal sai tulistamises surma kaks iisraellast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli julgeolekujõud Barkani tööstuslinnakus okupeeritud Läänekaldal, kus täna hommikul toimus hukkunutega tulistamine.
Iisraeli julgeolekujõud Barkani tööstuslinnakus okupeeritud Läänekaldal, kus täna hommikul toimus hukkunutega tulistamine. Foto: Oded Balilty / AP / Scanpix

Iisraeli okupeeritud Läänekalda tööstuslinnakus sai täna hommikul tulistamises surma kaks ja viga üks iisraellane.

Tulistamises Barkani tööstuslinnakus, mis asub okupeeritud Läänekalda samanimelise asunduse lähistel, hukkus üks mees ja naine, teatas päästeteenistus Magen David Adom.

Veel ühe naise vigastused on tõsised.

Politsei teatel tulistaja põgenes ning teda on asutud taga otsima.

Barkani tööstuslinnakus töötab nii palestiinlasi kui iisraellasi.

Iisraeli armee pressiesindaja Jonathan Conricuse sõnul oli tulistajaks tööstuslinnaku 23-aastane palestiinlasest tööline. Pressiesindaja sõnul oli tegemist terrorirünnakuga, mida mõjutasid veel mõned faktorid.

Tapja kasutas tulistamiseks isetehtud relva ning viis rünnaku läbi üksinda, ütles Conricus.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu sõnul oli tegemist väga tõsise terrorirünnakuga.

Palestiina relvarühmitus Islamidžihaad nimetas rünnaku loomulikuks reaktsiooniks Iisraeli kuritegudele Gaza sektoris, Jeruusalemmas ja Khan al-Ahmari beduiinide külas, mida Iisraeli võimud kavatsevad lammutada.

Palestiinlaste rünnakutelaine iisraellaste vastu puhkes 2015. aastal, kuid on praeguseks suuremas osas vaibunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles