Indoneesias on maavärina ja tsunami järel kadunud 5000 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad Palus Balaroa linnaosas, mis sai maavärinas rängalt kannatada.
Päästetöötajad Palus Balaroa linnaosas, mis sai maavärinas rängalt kannatada. Foto: BEAWIHARTA / REUTERS / SCANPIX

Indoneesia Sulawesi saare rannikut eelmise nädala reedel tabanud maavärinas ja hiidlaines hukkunute arv on tõusnud 1763 inimeseni ning umbes 5000 on jätkuvalt kadunud.

Maavärin magnituudiga 7,5 ja tsunami tabasid ka rahvarohket Palu linna, kus rängima hoobi saanud Balaroa ja Petobo linnajagudes võib päästjate hinnangul olla veel tuhandeid ohvreid, sest seal mattis pinnas enda alla terveid kogukondi.

Kadumaläinute arvatav hulk on kordades suurem senistest hinnangutest. Ametnikud arvasid alguses, et Palu rusude all on umbes tuhat inimest.

«Balaroa ja Petobo juhtide teadetele tuginedes on jätkuvalt kadunud umbes 5000 inimest,» ütles Indoneesia kriisikeskuse pressiesindaja Sutopo Purwo Nugroho täna.

«Ametnikud siiski üritavad sellele jätkuvalt kinnitust saada ning koguvad andmeid. Pole kerge saada täpset arvu maalihete või muda alla lõksu jäänud inimestest,» lisas ta.

Nugroho sõnul jätkuvad kadumaläinute otsingud tuleva nädala neljapäevani. Seejärel kuulutatakse ametlikult, et nad on eeldatavasti surnud.

Indoneesia võimud kaaluvad võimalust kasutada kõige rängemalt looduskatastroofis kannatada saanud alasid massihauana, kirjutas The Independent.

Julgeolekuministri Wiranto sõnul arutatakse otsingute peatamise plaan ohvrite peredega läbi. Balaroas ja Petobos takistab otsinguid ka see, et rängalt kahjustada saanud pinnasel pole võimalik kasutada rasketehnikat.

Päästetöötajate hinnangul võtaks kõigi maavärina ja tsunami ohvrite leidmine neli või viis kuud aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles