Saksa neonatside kontserdil sai vigastada mitu politseinikku (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud kontrollimas eile Apoldas Ida-Saksamaal ühte neonatside kontserdile saabujat.
Politseinikud kontrollimas eile Apoldas Ida-Saksamaal ühte neonatside kontserdile saabujat. Foto: SEBASTIAN HAAK / AFP / SCANPIX

Kaheksa politseiniku sai kergemalt vigastada eile öösel, kui Ida-Saksamaal toimunud paremäärmuslaste kontserdi külastajad loopisid neid pudelitega.

Tüüringi liidumaal Apolda linna turuplatsil toimunud rokk-kontsert katkestati vägivalla tõttu tund aega pärast selle algust.

Üritusel nimega «Rokk välismaalaste ülekülluse vastu» osales umbes 700 neonatsi.

Eile enne kontserti toimunud vastumeeleavaldusel osales umbes sama palju inimesi. Samuti toimus linnas kontserdi korraldamise vastu oikumeeniline jumalateenistus, kus osalesid ka Tüüringi liidumaa peaminister, siseminister ja keskkonnaminister.

Kontserdi korraldamiseks oli võimude luba, kui vägivald puhkes kohe, kui inimesed hakkasid üritusele saabuma. Rahvas loopis korrakaitsjate suunas pudeleid, politsei kasutas vähemalt ühe protestija vastu pipragaasi, kui ta püüdis üle kontrolltara hüpata.

Vigasta saanud politseinikest ükski ei vajanud haiglaravi.

Paremäärmuslus on Saksmaal tõusuteel ning Tüüringi liidumaal toetab umbes 23 protsenti valijatest paremäärmuslikku ja sisserändevastast parteid Alternatiiv Saksamaale. Partei üks piirkondlikke liidreid on mõistnud hukka holokausti memoriaali rajamise Berliini ning paistnud silma vastuoluliste väljaütlemistega põgenike ja rassi teemadel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles