Bulgaarias vägistati ja mõrvati tuntud teleajakirjanik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaarias tapeti teleajakirjanik Viktoria Marinova.
Bulgaarias tapeti teleajakirjanik Viktoria Marinova. Foto: HO / AFP / Scanpix

Bulgaaria põhjaosas Ruse piirilinnas vägistati ja mõrvati Euroopa Liidu toetustega seotud korruptsioonijuhtumeid uurinud teleajakirjanik, teatas prokuratuur eile.

Prokuratuur teatas, et laupäeval leiti ühest pargist 30-aastase teleajakirjaniku Viktoria Marinova surnukeha. Surma põhjustasid hoobid pähe ja lämbumine, ütles Ruse piirkonna prokurör Georgy Georgiev.

«Kadunud on tema mobiiltelefon, autovõtmed, prillid ja mõned riideesemed,» lisas Georgiev.

Allikad politseist ütlesid uudisteagentuurile AFP, et esialgu näib, et mõrv pole seotud tema tööga. Georgiev aga ütles, et prokuratuur uurib tapmisi kõiki võimalikke motiive, nii eraelulisi kui ka tööalaseid.

«Tegemist oli vägistamise ja mõrvaga,» ütles Bulgaaria peaminister Boyko Borissov öeldes, et puuduvad tõendid selle kohta, et mõrv oleks seotud tema tööga ja lisas, et sündmuspaigalt on leitud suur hulk asitõendeid.

Kohaliku meedia andmeil oli Marinova Ruse linnas asuva ühe populaarseima telekanali TNV juhatuse liige ja äsja alustanud uut vestlussaadet. Septembri lõpus eetrisse läinud saates kajastas ta koos kahe teise ajakirjanikuga Euroopa Liidu toetuste väidetavat väärkasutamist ärimeeste ja poliitikute poolt.

Nimetatud saatega seotud teised ajakirjanikud kahtlustavad, et tegemist oli siiski katsega ajakirjanikke hirmutada.

«Viktoria surm, tema tapmine jõhkral viisil, on hukkamine. See peaks mõjuma kui näidis, olema hoiatuseks,» ütles uudisteagentuurile AFP ajakirjanik Asen Yordanov.

Bulgaaria on 180 riigi seas maailmas ajakirjandusvabaduselt 111. riik, selgus organisatsiooni Piirideta Reporterid meediavabaduse indeksist. Euroopa Liidu liikmesriikidest on Bulgaaria viimasel kohal.

Samuti on Bulgaarias levinud naistevastane vägivald ja meediasse on jõudnud lood mitmetest jõhkratest mõrvadest, mille on naiste suhtes toime pannud nende endised poiss-sõbrad või abikaasad. 

Tapetud teleajakirjanikust jääb maha väikene laps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles