Indoneesias hukkus maavärina ja hiidlaine tagajärjel ligi 2000 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulawesi saarel hukkus maavärina ja hiidlaine tagajärjel vähemalt 1944 inimest.
Sulawesi saarel hukkus maavärina ja hiidlaine tagajärjel vähemalt 1944 inimest. Foto: Beawiharta Beawiharta / REUTERS / Scanpix

Indoneesias Sulawesi saarel asuvas Palu linnas hukkus septembri lõpus saart tabanud maavärina ja hiidlaine tagajärjel vähemalt 1944 inimest, teatas sõjavägi täna.

«See arv ilmselt suureneb, sest me ei ole saanud korraldust otsinguid lõpetada,» ütles relvajõudude esindaja M. Thohir.

Võimude hinnangul on Palu kahes enim kannatada saanud piirkonnas kadunud vähemalt viis tuhat inimest.

Indoneesia kriisiameti teatel jätkuvad kadunute otsingud 11. oktoobrini, seejärel kuulutatakse ametlikult, et nad on eeldatavasti surnud.

Maavärin magnituudiga 7,5 ja tsunami tabasid ka rahvarohket Palu linna, kus rängima hoobi saanud Balaroa ja Petobo linnajagudes võib päästjate hinnangul olla veel tuhandeid ohvreid, sest seal mattis pinnas enda alla terveid kogukondi.

Katastroofis sai kahjustada enam kui 70 000 eluhoonet ja kodutuks jäi kümneid tuhandeid inimesi, kes elavad nüüd telkides ning varjupaikaes. Neil pole aimugi, millal on võimalik alustada kodude taastamist.

Üle saare kerkivad maavärina rusudest ehitatud ajutised varjualused, puudu on puhtast joogiveest ja toidust. Mõnel juhul peavad kohalikud kütusejärjekordades ootama enam kui 12 tundi.

ÜRO hinnangul vajab katastroofi järel abi umbes 200 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles