Taani leiutaja ei kaeba eluaegset vangistust edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtujoonistus istungil viibivast Peter Madsenist.
Kohtujoonistus istungil viibivast Peter Madsenist. Foto: ANNE GYRITE SCHUETT / AFP/Scanpix

Taani leiutaja ja allveelaevnik Peter Madsen, kellele mõisteti Rootsi ajakirjaniku Kim Walli tapmise eest eluaegne vangistus, ei kaeba otsust ülemkohtusse edasi, ütles tema advokaat Betina Hald Engmark.

Alama astme apellatsioonikohus jättis septembris karistuse jõusse ja 47-aastane Madsen ei vaidlustanud süüdimõistvat otsust.

«Ta otsustas, et ei kaeba ülemkohtusse edasi,» ütles Hald Engmark Taani rahvusringhäälingule. «Ta soovib selle loo lõpetada ja loodab, et tema tingimused vanglas muutuvad normaalsemaks. Ta arvab, et ülemkohtusse edasikaebamine võib tema külastustekeeldu pikendada.»

Madsen mõisteti süüdi teda 2017. aasta 10. augustil intervjueerima tulnud Walli tapmises oma allveelaeva pardal, tema keha tükeldamises ja kehaosade merre viskamises.

Süüdistajad väitsid kohtus, et 30-aastase Walli tapmine oli seotud Madseni seksuaalfantaasiatega, ta nautis videoid, kus naisi piinati, jõhkralt tapeti ja tükeldati.

Madsen muutis uurimise ajal korduvalt oma versiooni sündmustest. Ta väitis, et Walli surm oli õnnetus, millega temal polnud midagi pistmist. Esialgu rääkis ta politseile, et allveelaeva luuk kukkus Wallile kogemata pähe. Peahaava aga ei leitud.

Naise surma täpset põhjust ei õnnestunud kohtuekspertidel välja selgitada, lahkamistulemuste põhjal oletatakse, et ta suri lämbumise tõttu või kuna tal lõigati kõri läbi.

Madsen on viimase kümne aasta jooksul 15. inimene, kes on Taanis eluks ajaks vangi mõistetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles