Uurijad otsivad Bulgaaria ajakirjaniku jõhkra mõrva motiivi

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvatud Bulgaaria ajakirjanik Viktoria Marinova.
Mõrvatud Bulgaaria ajakirjanik Viktoria Marinova. Foto: TVN Ruse/Handout/EPA/Scanpix

Bulgaaria politsei uurib, kas riigi põhjaosast surnuna leitud teleajakirjaniku mõrv oli juhuslik kuritegu või seotud tema tööga.

30-aastase Viktoria Marinova surnukeha avastati läinud laupäeval Doonau alamjooksul asuva piirilinna Ruse pargist. Ametivõimud teatasid pühapäeval, et teda oli ka vägistatud.

Bulgaaria siseministeeriumi piirkonnajuhi Ilijan Entševi sõnul leidis naise laiba üks pargis jalutanu, vahendas RFE/RL. Piirkonnajuht lisas, et surnu isikut polnud kohe võimalik tuvastada, sest tema juurest ei leitud ühtki dokumenti ega telefoni. Kadunud olid ka autovõtmed, prillid ja osa riietest. Mõned ajakirjaniku asjad avastati kõnniteele laiali paisatuna.

Entšev lisas, et Marinova surma põhjustasid hoobid pähe ja lämbumine. Hiljem kinnitas Bulgaaria siseminister Mladen Mladenov, et ajakirjanik oli langenud ka seksuaalrünnaku ohvriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles