Hiina valitsus süüdistab Interpoli juhti korruptsioonis

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Interpoli juht Meng Hongwei.
Endine Interpoli juht Meng Hongwei. Foto: POOL New/REUTERS/Scanpix

Kodumaad Hiinat külastades kadunud rahvusvahelise kriminaalpolitsei Interpoli endist juhti Meng Hongweid kahtlustatakse Pekingi teatel korruptsioonis.

Hiinat valitsev Kommunistlik Partei teatas eile lühikeses avalduses, et pühapäeval ootamatult lahkumisavalduse esitanud Interpoli juht Meng Hongwei on väidetavate seadusrikkumiste tõttu riikliku järelevalvekomisjoni uurimise all. Kommunistliku Partei kinnitusel süüdistatakse 64-aastast Mengi, kes on ühtlasi Hiina avaliku julgeoleku aseminister, altkäemaksu võtmises.

Näitamaks kui tõsiselt nad juhtumisse suhtuvad, kutsus Hiina avaliku julgeoleku minister Zhao Lezhi eile varahommikul kokku istungi, kus osalesid ka Kommunistliku Partei kõrged esindajad. Selle kohta väljastatud teates vihjati, et Meng võis olla seotud Hiina endise julgeolekuülema ja Kommunistliku Partei kõrge liikme Zhou Yongkangiga, kes nüüd veedab eluaegset vangistust korruptsiooni eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles