Trumpi sõnul on ta mures Saudi Araabia ajakirjaniku kadumise pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump vestles ajakirjanikega Valge Maja õuel.
USA president Donald Trump vestles ajakirjanikega Valge Maja õuel. Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS

USA president Donald Trump väljendas esmaspäeval muret seoses Saudi Araabia ajakirjaniku ja ajalehe Washington Post kaastöötaja Jamal Khashoggi kadumisega.

"Ma olen mures. Mulle ei meeldi sellest kuulda. Ma loodan, et see asi laheneb," ütles Trump ajakirjanikele Valges Majas.

"Praegusel hetkel ei tea keegi sellest tegelikult midagi. Kuid levimas on mõned väga halvad jutud. Mulle see ei meeldi," lisas president.

Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani sõnul peavad Saudi Araabia ametnikud tõenditega toetama oma väidet, et kaduma läinud ajakirjanik ja Saudi valitsuse kriitik Jamal Khashoggi tõepoolest lahkus Istanbulis asuvast Saudi Araabia konsulaadist.

"Konsulaadi ametnikud ei saa end päästa öeldes, et ta lahkus hoonest," ütles Erdoğan esmaspäeval.

"Kui ta lahkus, siis peate seda tõestama videokaamerate ülesvõttega. Need, kes küsivad Türgi võimudelt, kus ta on, peaksid küsima, mis juhtus," sõnas president.

Türgi politsei teatas nädalavahetusel, et teisipäeval saabus Saudi Araabiast kahe lennuga umbes 15 kuningriigi kodanikku, teiste seas ametnikke, kes viibisid Khashoggiga samal ajal konsulaadis.

Diplomaatilisse esindusse türklannaga abiellumiseks vajalikke dokumente vormistama läinud  Khashoggit pole nähtud alates teisipäevast. Saudi võimud väidavad, et ta lahkus konsulaadist samal päeval.

Türgi taotles esmaspäeval Saudi võimudelt luba konsulaat läbi otsida. Pühapäeval oli Ankara vahejuhtumi tõttu kutsunud kaks korda välja riigis resideeruva Saudi suursaadiku.

Erdoğani sõnul uurivad vahejuhtumit Türgi politsei ja luureteenistused. "Uuritakse lennujaama sisse- ja väljapääse. Saudi Araabiast tulid mõned inimesed. Asja uurib peaprokuratuur," sõnas Türgi rigiipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles