USA presidendi sõnul kannatasid Kavanaugh ja tema pere kohutavalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brett Kavanaugh pidulikul ametissevannutamise tseremoonial.
Brett Kavanaugh pidulikul ametissevannutamise tseremoonial. Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS

USA president Donald Trump palus esmaspäeval uuelt ülemkohtunikult Brett Kavanaugh´ilt vabandust kohutavate piinade ja kannatuste eest, mida tema ja tema perekond pidid taluma ametissekinnitamisse käigus.

"Tahan paluda meie rahva nimel vabandust Bretti ja kogu Kavanaugh´ide pere käest kohutavate kannatuste ja piinade pärast, mida te pidite taluma," ütles Trump Valges Majas korraldatud formaalsel pidulikul ametissevannutamise tseremoonial.

Kavanaugh ise kinnitas, et jääb meeskonnamängijaks ega kanna vimma ametissekinnitamise ajal aset leidnud rünnakute pärast.

"Ülemkohus on üheksaliikmeline meeskond. Ma Kavatsen alati jääda meeskonnamängijaks. Ametissekinnitamise protsess oli väga pingeline, kuid nüüd see on möödas. Ma keskendun sellele, et olla nii hea kohtunik, kui vaid suudan. Ma võtan selle ameti vastu tänulikkuse ja mitte kibedusega," ütles Kavanaugh.

Kavanaugh vannutati laupäeval ülemkohtunikuks, mis tähendas suurvõitu tema kandidaadiks esitanud Trumpile. Kavanaugh on järjekorras 102. ülemkohtunik.

Trump süüdistas pealinna Washingtoni Kavanaugh ´ vastu protestima kogunenud aktivistide rahastamises liberaalist miljardäri ja filantroopi George Sorost.

"Need väga jämedad liftikarjujad on kinnimakstud professionaalid, kelle ainus eesmärk on asetada senaatorid halba valgusesse. Ärge neelake sööta alla," kirjutas Trump Twitteris.

"Vaadake ka kõiki neid professionaalselt tehtud ühesuguseid plakateid, mille eest on maksnud Soros ja teised. Need ei ole keldris armastusest sündinud plakatid. Tülitekitajad," lausus president.

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) uus uurimine Kavanaugh' suhtes ei leidnud midagi, mis kinnitaks talle esitatud süüdistusi seksuaalrünnakus.

"Uurimine ei leidnud mingit vihjet väärkäitumisele," lausus Iowa senaator Chuck Grassley, kes juhib senati õiguskomiteed. "Selles pole midagi, mida me juba ei teaks."

FBI-le anti vabariiklasest senaatori palvel nädal aega kontrollida ülikooliprofessori süüdistusi, nagu püüdnuks Kavanaugh teda vägistada kahe aastakümne eest, kui nad olid veel teismelised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles