Austraalia kaalub immigratsiooni tõkestamist kahes suurlinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sri Lanka põgenikud teel Austraaliasse.
Sri Lanka põgenikud teel Austraaliasse. Foto: CHAIDEER MAHYUDDIN / AFP / Scanpix

Austraalia valitsus soovib keelata osa immigrantide elamaasumise Sydneysse ja Melbourne'i viieks aastaks, et suunata nad seeläbi vähemasustatud piirkondadesse.

Valitsus tahab piirata kahte riigi suurimasse linna elama asuvate immigrantide arvu, et vähendada sealseid liiklusummikuid, ütles linnade ning linnastunud alade taristu ja elanikkonna minister Alan Tudge.

«Töötame selle nimel, et rohkem uusi saabujaid läheks väikestesse linnadesse ja piirkondadesse ning neil oleks kohustus sinna jääda vähemalt mõneks aastaks,» ütles Tudge.

Valitsus soovib keelata immigrantidele Sydneysse ja Melbourne'i elamaasumine viieks aastaks pärast riiki saabumist.

Selliste viisanõuete kehtestamine, mis sunniks immigrante elama vähempopulaarsetes keskustes mitu aastat teeks tõenäolisemaks, et nad jäävad sinna elama püsivalt, lausus Tudge.

«Pea igal viisal on mingid tingimused, mistõttu poleks tavatu, kui konkreetne viisa seotakse geograafiaga,» lisas ta ringhäälingule ABC.

Austraalia on üks hõredamalt asustatud riike maailmas, kuid ajalooliselt on keskmiselt suurem osa rahvastikust elanud linnades.

Riigi 25 miljonist elanikust umbes 10 miljonit elab Sydneys ja Melbourne'is. Austraalia elanikkond kasvab praegu 1,6 protsenti aastas, kuid Sydney's oli näitaja 2,1 ja Melbourne'is 2,7 protsenti.

Sydney ja Melbourne'i elanikkonna kasvu peamine ajam on meretagune migratsioon, sest nendesse linnadesse läheb 87 protsenti Austraaliasse tulevatest oskustöölistest ja peaaegu kõik põgenikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles