Ajakirjaniku kadumisega seoses otsitakse Istanbulis läbi Saudi konsulaat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamal Khashoggi jäi Istanbulis kadunuks eelmisel teisipäeval.
Jamal Khashoggi jäi Istanbulis kadunuks eelmisel teisipäeval. Foto: Ozan Kose / AFP / Scanpix

Saudi Araabia andis nõusoleku Istanbulis asuva konsulaadihoone läbiotsimiseks. Türgi palus luba läbiotsimiseks seoses eelmisel teisipäeval kadunuks jäänud Saudi ajakirjaniku kadumisega.

«Saudi ametivõimud ütlesid, et nad on avatud koostööks ja lubavad konsulaadihoones läbiotsimise korralda,» ütles Türgi välisministeerium.

Türgi esitas palve hoone läbi otsida eile seoses eelmisel teisipäeval kadunuks jäänud Saudi ajakirjaniku Jamal Khashoggiga.

Khashoggi on endine Saudi Araabia valitsuse nõunik, kes siirdus võimaliku vahistamise vältimiseks eelmisel aastal Ühendriikidesse eksiili. Tehes kaastööd ajalehele Washington Post, on ta olnud kriitiline mõne Saudi kroonprintsi Mohammed bin Salmani poliitika ja Ar-Riyadi sekkumise suhtes Jeemeni sõtta.

Istanbulis viibides sisenes ajakirjanik Saudi Araabia konsulaati, et taotleda abiellumiseks vajalikke dokumente. «Konsulaati sisenenud Khashoggi ei tulnud enam hoonest välja,» ütles politsei esindaja riiklikule uudisteagentuurile Anadolu.

«Esialgsetele uurimistulemustele toetudes usub politsei, et ajakirjanik mõrvati selleks spetsiaalselt Istanbuli saadetud rühma poolt, kes lahkusid samal päeval,» ütles ametnik uudisteagentuurile AFP.

Ar-Riyad on eitanud väidet, et ajakirjanik tapeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles