Venezuela presidendi atentaadis süüdistatav sooritas väidetavalt enesetapu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Albani väidetava enesetapu tõttu kogunesid pealinna tänavatele Maduro režiimi vastased.
Fernando Albani väidetava enesetapu tõttu kogunesid pealinna tänavatele Maduro režiimi vastased. Foto: JUAN BARRETO / AFP / SCANPIX

Venezuela valitsus teatas täna, et presidendi vastu suunatud droonirünnakus osalenud opositsiooni liige Fernando Alban sooritas vahi all enesetapu, opositsiooni sõnul mees aga tapeti.

Peaprokurör Tarek William Saab ütles riiklikule telekanalile VTV, et luureteenistuse peakorteris alates reedest eelvangistuses viibinud 56-aastane Alban palus minna tualetti. Sinna jõudes viskus ta 10. korruse aknast välja, lausus Saab.

Venezuela siseminister Nestor Luis Reverol kirjutas Twitteris, et Alban hüppas teel vanglast kohtusse välja autoaknast. Seega on Albani surma kohta esitatud kaks erinevat kirjeldust.

Opositsioon on veendunud, et tegemist on ühe osaga Maduro režiimi katsest hävitada opositsioon ja inimõigusrühmitused.

Samuti vaidles peaprokuröri väitele vastu Albani advokaat Joel Garcia, kelle sõnul ei ole võimalik, et tema klienti oleks lubatud üksinda tualettruumi.

4. augustil õhiti Maduro pea kohal lõhkeseadeldised, kui ta rahvuskaardi 81. sünnipäeval sõjaväelastele kõnet pidas. Ühel hetkel keset kõnet vaatasid Maduro ja tema abikaasa Cilia Flores taevasse ning võpatasid, kuna seal kärgatas plahvatus. Sündmust edastati otseülekandena riigitelevisioonis.

Maduro süüdistas tapmiskatse läbiviimises riigi tuntumaid opositsiooniliidreid, samuti Colombia ja USA ametnikke. Droonirünnaku asjus on kinni peetud vähemalt 15 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles