Agentuur: lendurite vabastamine näitas Venemaa mõjuvõimu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: SCANPIX

Vene riikliku uudisteagentuuri RIA Novosti hinnangul demonstreeris Vene kodanikust piloodi ja tema Eesti kodanikust kolleegi vabastamine Venemaa mõjuvõimu.

«Juhtum näitas taas, et Venemaa püüab säilitada oma ülemvõimu endistes nõukogude liiduvabariikides, kasutades selleks poliitilisi ja majanduslikke hoobasid,» kirjutas RIA Novosti pärast seda, kui lennukompanii Rolkan piloodid, Eesti kodanikust Aleksei Rudenko ja Venemaa kodanikust Vladimir Sadovnitši vabastati kohtusaalis.

Seejuures tõi agentuur välja selle, et suure panuse Tadžikistani majandusarengusse annavad Venemaal töötavad tadžiki võõrtöölised, kelle kodumaale saadetud teenistus moodustab vaese Kesk-Aasia riigi sisemajanduse kogutoodangust üle poole.

Otsus lendurid vangi mõista tõi kaasa  vähemalt pooleteist tuhande Venemaal töötava tadžiki kinnipidamise. Osa neist saadeti ka kodumaale.

Venemaa on eitanud, et võõrtööjõudu karistati poliitilistel põhjustel, kuid üks välisministeeriumi allikas ütles möödunud nädalal ajalehele Kommersant, et väljasaatmised on osa Moskva asümmeetrilistest vastusammudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles