USA justiitsminister jälgis ELi terroriõppust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA justiitsminister Jeff Sessions.
USA justiitsminister Jeff Sessions. Foto: Allison Shelley / REUTERS

Euroopa Liidu julgeolekujuhid püüdsid leida teisipäeval Lyonis lahendust rändekriisile ja viisid läbi terroriõppuse, mida jälgis ka USA justiitsminister Jeff Sessions.

Politsei eliitüksused matkisid vastulööki terrorirünnakule kuue Euroopa riigi ja Maroko siseministrite kohtumisel. Sessions seal avalikult sõna ei võtnud.

Arutati, kuidas tulla kõige paremini toime sisserändega, milles ELi riikide vahel ei ole seni üksmeelt saavutatud.

Poola siseminister Joachim Brudziński ütles, et üha enamad Euroopa riigid ühinevad tema kodumaa seisukohaga, et «migratsioon, olgu legaalne või illegaalne, võib olla Euroopale ohuks».

Poola seisukohaga ühinejate hulgas tõstis ta esile Itaalia uue populistliku valitsuse.

«Meil on vaja Euroopas solidaarsust,» ütles Brudziński. «Kuid vaadakem tõele näkku: 2015. aastal olid mõned riigid, kes ei võtnud osa sellest tohutust inimeste Euroopasse kutsumisest, ja ma ei saa aru, miks peaksid need riigid nüüd seda koormat jagama, jagama vastutust nende inimeste kutsumise eest.»

Euroopa Komisjoni rändevolinik Dimitris Avramopoulos rõhutas, et «ükski Euroopa Liidu riik ega ükski riik väljaspool Euroopa Liitu ei suuda nende väljakutsetega üksi toime tulla ning me oleme valmis koostööd jätkama».

Ta lubas toetust Itaaliale kui ühele «rinderiikidest», kes on viimastel aastatel pidanud rasket rändekoormat kandma.

Kohtumisest Lyonis võtsid osa Briti, Saksa, Itaalia, Hispaania, Poola ja Maroko siseminister ning Sessions ja sisejulgeoleku aseminister Claire Grady USAst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles