Netanyahu: Iisrael jätkab S-300 tarnetest hoolimata õhulööke Süürias (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli hävitaja F-35.
Iisraeli hävitaja F-35. Foto: JACK GUEZ/AFP/Scanpix

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu sõnul ütles ta Venemaa asepeaministrile teisipäevastel kõnelustel, et Iisrael peab jätkama lööke vaenulikele sihtmärkidele naaberriigis Süürias, hoolimata Moskva otsusest varustada Damaskust moodsate õhutõrjerelvadega.

Iisrael jätkab võitlust Iraani katsete vastu end Süürias sõjaliselt sisse seada ja suunata kaasaegset relvastust oma Liibanoni liitlasele Hizbollah'le, märkis Netanyahu pressikonverentsil.

Hoolimata S-300 õhutõrjesüsteemi tarnimisest Süüria sõjaväele, kavatseb Iisrael enesekaitse eesmärgil jätkata Süürias oma «legitiimset tegevust Iraani ja selle käepikenduste vastu, mis on deklareerinud kavatsust meid hävitada», lisas Netanyahu.

Tegemist oli esimese avaliku kohtumisega Vene kõrge ametiisikuga pärast seda, kui Süüria Iisraeli õhurünnaku ajal eksikombel Vene sõjalennuki alla tulistas. Intsident tekitas pingeid Iisraeli ja Venemaa vahel.

17. septembril aset leidnud vahejuhtumis, milles Moskva süüdistas Iisraeli, hukkus 15 venelast. Venemaa väitel kasutasid Iisraeli piloodid suuremat Vene lennukit kilbina.

Iisrael on seadnud Venemaa väited kahtluse alla, öeldes, et nende lennukid olid tagasi Iisraeli õhuruumis, kui Vene lennuk alla tulistati.

Vastuseks teatas Moskva uutest meetmetest oma sõjaväelaste kaitseks Süürias, varustadfes muu hulgas Damaskust S-300 õhutõrjesüsteemidega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles