ÜRO peasekretär kiitis suurepärast koostööd Haleyga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA saadik ÜROs Nikki Haley.
USA saadik ÜROs Nikki Haley. Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

ÜRO peasekretär António Guterres ütles teisipäeval pärast USA ÜRO suursaadiku Nikki Haley teadaannet ametist lahkumisest, et peab temast väga lugu ja nende omavaheline koostöö oli suurepärane.

Guterrese pressiesindaja Stéphane Dujarrici sõnul ei ole ÜRO veel saanud ametlikku teadet Haley lahkumisest Ühendriikide alalise esindaja kohalt maailmaorganisatsiooni juures.

«Peasekretär tahab väljendada oma sügavat lugupidamist suurepärase koostöö ja toetuse eest, mida suursaadik Haley on alati näidanud,» sõnas Dujarric. «Neil oli väga viljakas ja tugev töösuhe tema ametiajal USA alalise esindajana.» 

Haley tegi ootamatu otsuse teatavaks Valges Majas koos USA presidendi Donald Trumpiga, öeldes kidakeelselt, et «tähtis on aru saada, millal on aeg kõrvale astuda». Ühtlasi välistas ta kandideerimise Trumpi vastu 2020. aasta presidendivalimiste vabariiklaste eelvalimistel.

Trumpi sõnul töötab Haley praegusel ametikohal aasta lõpuni.

Briti suursaadik ÜROs Karen Pierce ütles AFP-le, et on Haley tagasiastumises «pettunud».

Prantsuse suursaadik François Delattre kiitis oma USA kolleegi ja nimetas teda Ühendriikide praeguse valitsuse üheks «andekaimaks» ametnikuks. Mõnedest erimeelsustest hoolimata «rajasime eriliselt lähedase ja usaldusliku töösuhte», sõnas Prantsuse diplomaat.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ülistas Haleyt Washingtoni jõulise toetuse eest Iisraelile ÜRO-s. «Ma tänan suursaadik Nikk Haleyt kompromissitu võitluse eest silmakirjalikkuse vastu ÜROs,» kirjutas Netanyahu heebrea keeles oma Twitteri kontol, soovides talle edu tulevastes ettevõtmistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles