Trump: Ivanka oleks suurepärane USA suursaadik ÜRO juures

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendi tütar ja Valge Maja nõunik Ivanka Trump teisipäeval Ovaalkabinetis.
USA presidendi tütar ja Valge Maja nõunik Ivanka Trump teisipäeval Ovaalkabinetis. Foto: PAPPIS JEAN PIERRE POLARIS/SIPA / PAPPIS JEAN PIERRE POLARIS/SIPA

USA

President Donald Trump ütles teisipäeval pärast praeguse USA ÜRO suursaadiku Nikki Haley lahkumisteadet, et tema tütrest Ivankast saaks suurepärane Ühendriikide alaline esindaja ÜRO-s, kuid siis tabaksid riigipead süüdistused onupojapoliitikas.

"Ivanka oleks dünamiit. Sellel pole onupojapoliitikaga mingit pistmist. Aga ma tahan teile öelda, et inimesed, kes teavad, teavad, et Ivanka oleks dünamiit. Aga teate, mind hakatakse siis süüdistama onupojapoliitikas," sõnas Trump Valges Majas.

Ivanka Trump välistas hiljem Haley´st vabanevale ametikohale asumise. "On au teenida Valges Majas nii paljude suurepäraste kolleegide kõrval ja ma tean, et president nimetab suursaadik Haley´le muljetavaldava asendaja. Mina selleks ei saa," säutsus presidendi tütar Twitteris.

Haley tegi ootamatu otsuse teatavaks Valges Majas koos Trumpiga, öeldes kidakeelselt, et "tähtis on aru saada, millal on aeg kõrvale astuda". Ühtlasi välistas ta kandideerimise Trumpi vastu 2020. aasta presidendivalimiste vabariiklaste eelvalimistel.

Trumpi sõnul töötab Haley praegusel ametikohal aasta lõpuni ning uue suursaadiku nimi tehakse teatavaks lähinädalatel.

"Me kaalume paljusid inimesi," ütles president ajakirjanikele, välistamata praegu Valge Maja nõunikuna töötava Ivanka Trumpi palkamist.

Presidendi sõnul kaalutakse Haley mantlipärijana teiste seas ka USA riikliku julgeoleku nõuniku endist asetäitjat Dina Powelli, kes lahkus valitsusest jaanuari keskpaigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles