Lõuna-Korea kaalub sanktsioonide tühistamist Põhja-Korea vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea välisminister Kang Kyung-wha.
Lõuna-Korea välisminister Kang Kyung-wha. Foto: Don Emmert / AFP/Scanpix

Lõuna-Korea välisministri sõnul kaalub Soul mõnede oma ühepoolsete sanktsioonide tühistamist Pyongyangi vastu, et anda võimalus suhete parandamisele ja tuumakriisi lahendamisele suunatud diplomaatiale.

Lõuna-Korea välisminister Kang Kyung-wha ütles seadusandjatele, et valitsus kaalub, kas tühistada sanktsioonid, mille Lõuna-Korea kehtestas Põhjale 2010. aastal pärast rünnakut sõjalaevale, milles hukkus 45 Lõuna-Korea mereväelast.

Soul peatas tollal kogu piiriülese koostöö välja arvatud ühise tööstuspargi tegevuse Põhja-Korea piirilinnas Kaesongis, kus siiski samuti kärbiti äritegevust ja investeeringuid. Soul sulges Kaesongi tööstuspargi 2016. aasta veebruaris reaktsioonina Põhja-Korea kaugmaaraketi- ja tuumakatsetusele.

Lõuna-Korea teatas täna samuti, et taastab veevarustuse Põhja-Korea territooriumil asuvasse Kaesongi linnakusse. 

Souli võimalik ühepoolsete sanktsioonide tühistamine on peamiselt sümboolne samm, sest Ühendriikide ja teiste riikide sanktsioonide tingimustes on Lõuna-Koreal pea võimatu ühiseid majandusprojekte jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles