Kremli trollivabrik pandi põlema (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene trollivabriku kontoris puhkenud tulekahju.
Vene trollivabriku kontoris puhkenud tulekahju. Foto: Kuvatõmmis

Vene trollivabrik, mida seostatakse USA 2016. aasta presidendivalimistesse sekkumises, süüdati eile hommikul, teatas ajaleht Moscow Times.

Kremliga seotud Internetiuuringute Agentuur pandi põlema eile kell 3 hommikul, seda tegi tundmatu isik Molotovi kokteili kasutades.

Üks Internetiuuringute Agentuuri 16 veebilehest, Federal News Agency (FAN) ütles, et rünnak on tõenäoliselt seotud agentuuri uudistega.

«Ma usun, et see see on seotud FANi tegevusega,» ütles peatoimetaja Jevgeni Zubarev. «Meid rünnatakse internetis väga sageli, kuid ka selliseid rünnakuid on juba varem olnud.»

Internetiuuringute Agentuuri taga arvatakse olevat miljardär ja restoraniärimees Jevgeni Prigožin, president Vladimir Putinile lähedane oligarh, keda kutsutakse Putini kokaks.

Ta on üks 13 venelasest keda USA eriprokuröri Robert Mueller juurdlus süüdistab 2016. aasta presidendivalimistesse sekkumises.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles