Video: orkaan Michael ähvardab tugevneda Florida ajaloo tugevaimaks tormiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florida valmistub orkaan Michaeliks.
Florida valmistub orkaan Michaeliks. Foto: Carlo allegri / Reuters/Scanpix

USAsse Floridasse suunduv torm Michael tugevnes neljanda kategooria orkaaniks ja eksperdid hoiatavad, et tegu võib olla osariiki tabanud ajaloo tugevaima orkaaniga, vahendab CNN.

Ärevil ametnikud soovitasid kohalikel, kes otsustasid mitte evakueeruda, otsida kindel varjualune ja oodata tormi vaibumist.

Orkaan Michael võib enne rannikul maabumist CNNi meteoroloogi Chad Myersi sõnul veelgi tugevneda. Rannikule peaks torm jõudma kohaliku aja järgi täna pärastlõunal. Hoiatati ka üleujutuste eest, mis võivad tõsta veetaset mõnel pool kuni kolm meetrit.

«Sajad tuhanded kui mitte miljonid inimesed jäävad pikaks ajaks elektrita,» lisas Myers.

Florida valmistub orkaan Michaeliks. 
Florida valmistub orkaan Michaeliks. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

«See on koletislik torm ja ennustused hoiatavad üha suurema ohu eest,» ütles Florida kuberner Rick Scott. «See võib tuua meie osariigi mõnes piirkonnas, eriti pannisabas, täieliku hävingu.»

«Pannisaba» on madal ala Mehhiko lahe kirderannikul, kus on palju rannaäärseid kuurorte ja pensionärilinnakuid.

Kui Michael neljanda kategooria orkaanina maabub saab see olema teadaoleva ajaloo tugevaim torm, mis Florida Pannisaba tabanud. Lisaks oleks see tugevaim orkaan, mis USAs sel aastal maabunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles