Eesti kaitseväelased õpetavad aafriklasi ise kala püüdma (3)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Major Ivo Peetsi sõnul on Malis suur killustatus hõimude vahel, mis teeb sageli raskeks ka ühiste seisukohtade kokkuleppimise riiklikul tasandil.
Major Ivo Peetsi sõnul on Malis suur killustatus hõimude vahel, mis teeb sageli raskeks ka ühiste seisukohtade kokkuleppimise riiklikul tasandil. Foto: EUTM Mali

Major Ivo Peets on praeguseks Malis Euroopa Liidu treeningmissiooni (EUTM) juures teeninud poolteist kuud. Eestis Paldiskis Kalevi jalaväepataljonis mitu aastat teenistuses olnud Peets keskendus siin ajateenijate treeningutsükli tõhusamaks muutmisele, et ajateenistuses veedetud aeg oleks Eesti noortel hästi kasutatud ja tooks võimekaid reservväelasi.

Kahtlemata oli üks Peetsi Eestis tehtud töö kõige rohkem tähelepanu saanud tulemus uus sõduri baaskursus, mille abil saavutavad ajateenijad senisest kiiremini lahinguvalmiduse.

Nüüd võttis Eesti ohvitser pureda vähemalt sama kõva pähkli ja sõitis 6000 kilomeetri kaugusele Malisse, asudes juba viimased kaks aastat eestlaste käes olnud ametikohale. Tema ülesanne on EUTMi juures kaasa aidata Mali armee arendamisele, et see suudaks taastada rahutus riigis stabiilsuse ja seista vastu terrorismile.

Postimehele Mali pealinnas Bamakos antud intervjuus rääkis major Peets, mis Mali sõdureid motiveerib, kuidas eestlased aafriklaste koolitamisega hakkama saavad ja ka sellest, miks on vaja üles leida Mali sõjaväelaste agressiivsus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles