Pildid ja video: Orkaan Michael tappis USAs kaks inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile neljanda kategooria orkaanina Florida rannikul maabunud Michael tappis vähemalt kaks inimest. Tänaseks on Michael nõrgenenud troopiliseks tormiks.

Eile hukkus orkaani tagajärjel mees, kelle majale Florida osariigis Gadsdeni piirkonnas kukkus peale puu. Täna suri Georgia osariigis laps, kelle täpsed surma asjaolud pole teada, sest päästetöötajad ei ole õnnetuspaika jõudnud.

Tormi tuuled küündisid vahepeal kuni 69,4 meetrini sekundis.

USA telekanalid edastasid kaadreid tugevasti kahjustatud hoonetest, ulatuslikest tulvadest ning mahamurtud puudest ja elektriliinidest. Meedia andmetel on hävinenud terveid hooneid ja mitmetelt kiskunud tuul katused. Tulvavesi on tunginud hoonetesse.

«Orkaan Michael randus Floridas ja see on potentsiaalselt katastroofiline,» märgiti USA riikliku orkaanikeskuse (NHC) teates.

«Michael maabus eile Florida pannisabas ja see võib osutuda eluohtlikuks sündmuseks,» hoiatas NHC juba varem. Mõnes piirkonnas kaasnes tormiga kuni neljameetrine tõus.

Florida osariigis on ilma elektrivooluta rohkem kui 380 000 inimest. USA õhujõud evakueerisid läheneva maru eest muu hulgas Tyndalli lennuväebaasi.

Mexico Beachil elav Patricia Mulligan võrdles telekanalile CNN antud usutluses Michaeli tekitatud kahjusid 1992. aastal regiooni laastanud orkaani Andrew kahjudega. Võimuesindajatel puudub esialgu siiski kahjudest täpsem ülevaade.

Florida osariigist liigub torm edasi liikumas Alabama ja Georgia osariikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles