Indoneesia lõpetas tsunamiohvrite otsingud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna lõpetati Sulawesi saarel tsunamiohvrite otsimine.
Täna lõpetati Sulawesi saarel tsunamiohvrite otsimine. Foto: DARREN WHITESIDE / REUTERS / SCANPIX

Indoneesia lõpetab Sulawesi saart tabanud võimsas maavärinas ja sellele järgnenud hiidlaines kadunuks jäänud inimeste otsingud, teatas kriisiamet (SAR). Tänase seisuga on leidmata ligikaudu 5000 inimest.

«Pääste- ja otsinguoperatsioon ohvrite leidmiseks lõpeb täna pärastlõunal,» teatas kriisiameti välidirektor Palus Bambang Suryo uudisteagentuurile AFP.

Eelmisel nädalal teatasid ametivõimu, et inimesed, keda tänaseks ei leita, kuulutatakse surnuks. 

Praeguseks on kätte saadud 2073 surnukeha, neist 994 maeti haiguste vältimiseks massihaudadesse. Veel umbes 5000 inimese surnukehad võivad olla rusude all.

Sulawesi saart raputas 28. septembril maavärin võimsusega 7,5 magnituudi ja sellele järgnenud tsunami purustas Palu rannikulinnas terveid piirkondi.

Valitsus on andnud varem mõista, et tsunami tagajärjel enim kannatanud piirkonnad jäetakse massihaudadena puutumatuks. Balaroa, Petobo ja Jono Oge piirkondadesse plaanitakse rajada ohvrite mälestuseks pargid ja monumendid.

ÜRO teatel vajab Palus hädasti humanitaarabi 200 000 inimest ning linnas napib puhast joogivett ja ravimeid. Katastroofi tõttu elab ajutistes varjupaikades umbes 80 000 inimest.

Kaks nädalat pärast looduskatastroofi on jooksus 1600 vangi, kellel õnnestus kinnipidamisasutustest põgeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles