Trump ei tea, kuidas vallandada teda eiravat Valge Maja meeskonnaülemat (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja John Kelly.
Donald Trump ja John Kelly. Foto: Jonathan Ernst / Reuters/Scanpix

Ühendriikide president Donald Trump üritab väidetavalt vallandada Valge Maja meeskonnaülemat, kuid viimane lihtsalt ignoreerib teda, vahendab Independent.

Trump soovib ühe Valge Maja ametniku sõnul endisest mereväe kindralist Kellyst lahti saada, kuid ei tea, kellele tema vallandamiseks helistada. Tavaliselt korraldab Valge Maja vallandamisi just meeskonnaülem.

Ametnik rääkis anonüümsust paludes ajakirja New York ajakirjaniku Olivia Nuzziga, kelle Trump kutsus omapärasele erakohtumisele, kui kuulis, et Nuzzi plaanib pingetest presidendi ja Kelly vahel loo teha.

«Kuulsin, et oled kirjutamas lugu….sest asjast,» ütles Trump Nuzzile Ovaalkabinetis. «Kindral Kelly teeb väga head tööd,» kinnitas president talle. «Meil on väga hea suhe ja Valge Maja töö on väga ladusalt korraldatud.»

Spekulatsioonid Trumpi ja Kelly vahelistest pingetest on pikalt ringelnud ja meeskonnaülema roll Valges Majas on allikate sõnul Kelly ametisse nimetamisest läinud aasta juulis vaid märgiline.

Trumpist raamatu kirjutanud Watergate’i ajakirjaniku Bob Woodwardi sõnul on Kelly Trumpi korduvalt idioodiks nimetanud.

«Kui president palub Kellyl lahkuda, siis viimane lihtsalt ignoreerib teda,» sõnas allikas Nuzzile.

Kohtumise käigus ulatas Trump Nuzzile nimekirja 58 saavutuses, mis Trumpi sõnul tõestab tema edu presidendina. «Trumpi administratsiooni saavutused» seisis lehtede alguses allajoonitult suurte tähtedega.

Ajakirjanik kirjeldas kohtumist äärmiselt veidrana.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles