Video ja galerii: orkaan Michael hävitas pika rannikuala ja nõudis 11 inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle sajandi võimsaim Floridat tabanud orkaan Michael on tänasega nõudnud 11 inimelu ja jätnud oma teele täieliku kaose.

«Virginia tormiuudised kella kell 7 seisuga hommikul (Eesti aeg 13). Viis kinnitust leidnud Michaeliga seotud surma, 520 000 inimest elektrita, 1200 suletud teed, viis arvatavat tornaadot,» säutsus Virgina kriisiamet.

Florida ametnike sõnul oli neljanda kategooria orkaanina kolmapäeval osariigis maabunud Michael, mille tuulte kiirus ulatus 69 meetrini sekundis, võimsaim torm, mis on viimase rohkem kui sajandi jooksul osariigi tippu tabanud.

Eesti aja järgi eile hommikul troopiliseks tormiks nõrgenenud Michael on sestsaadik liikunud Ühendriikide sisemaale.

Tuhande elanikuga Mexico Beachi rannikulinnas hävitas torm mitukümmend meetrit rannikuala, jättes populaarsest puhkusepiirkonnast järele ainult tühermaa.

Ilma vundamendita ehitatud majad pühiti lihtsalt minema, vundamendiga ehitistel hävinesid fassaadid. Lõbusõidujahid on üle ranniku laiali pillutatud nagu mänguasjad ning osad neist jõudsid maanteeni.

Florida osariigis on ilma elektrivooluta rohkem kui 380 000 inimest. USA õhujõud evakueerisid maru eest muu hulgas Tyndalli lennuväebaasi.

Mexico Beachil elav Patricia Mulligan võrdles telekanalile CNN antud usutluses Michaeli tekitatud kahjusid 1992. aastal regiooni laastanud orkaani Andrew kahjudega. Võimuesindajatel puudub esialgu siiski kahjudest täpsem ülevaade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles