Türgi kohus vabastas riigi destabiliseerimises süüdistatud USA pastori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrew Brunson.
Andrew Brunson. Foto: STRINGER / AFP / Scanpix

Türgi kohus andis täna käsu vabastada kaheaastase vangistuse järel ameeriklasest pastor, kelle kinnihoidmine on põhjustanud kriisi Ankara suhetes USAga. 

Türgi lääneosas asuva Aliaga linna kohus mõistis Andrew Brunsoni terrorismiga seotud süüdistustes süüdi ja määras talle kolme aasta, ühe kuu ja 15 päeva pikkuse vanglakaristuse, ütles AFP korrespondent. 

Samas otsustas kohus Brunsoni vabastada, võttes arvesse juba kantud karistust ja tema head käitumist kohtuprotsessi ajal, tühistades tema koduaresti ja reisikeelu, lisas korrespondent. 

Riigimeedia kirjutas juba varem, et prokuratuur esitas kohtule taotluse 2016. aastal kinni peetud Brunsoni koduaresti ja reisikeelu tühistamiseks.

USA president Donald Trump väljendas lootust, et pastor naaseb peagi Ühendriikidesse.

«Pastor (Andrew) Brunson on minu mõtetes ja palvetes ja me loodame, et ta naaseb peatselt koju!» kirjutas Trump Twitteris. 

Washington on kehtestanud Brunsoni vahi all hoidmise tõttu Ankarale sanktsioonid.

Brunson oli üks neist sadadest inimestest, kes vahistati Türgis pärast 2016. aasta juuli nurjunud riigipööret. Teda süüdistatakse kurdide ristiusku pööramises ja sel moel Türgi destabiliseerimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles