Baierlaste protestihäälte kaja ähvardab kanduda Berliini

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baierimaa peaminister Markus Söder on võitluses valijate nimel püüdnud võita paremäärmuslaste hääli, tuues inimesed tänavatele protestima.
Baierimaa peaminister Markus Söder on võitluses valijate nimel püüdnud võita paremäärmuslaste hääli, tuues inimesed tänavatele protestima. Foto: Sammy Minkoff/imago/Scanpix

Paljude homme valimiskastide juurde minevate baierlaste silmis on liidumaa valimised võimalus näidata koht kätte kantsler Angela Merkelile ja tema Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) kohalikule sõsarparteile, Kristlik-Sotsiaalsele Liidule (CSU).

Baierimaal ollakse harjunud, et enamasti võidab CSU nii suure ülekaaluga, et saab üksinda valitseda, kuid nüüd on partei minemas vastu ajalooliselt kehvale tulemusele – viimaste küsitluste järgi kõigub nende toetus 35 protsendi piirimail, võrreldes viie aasta taguse valimistulemusega on seda 13 protsenti vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles