Porošenko külastas Donbassis Ukraina sõjaväe positsioone (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko (keskel) Donbassis.
Petro Porošenko (keskel) Donbassis. Foto: Mihhail Palintšak /Sputnik /Scanpix

Ukraina president Petro Porošenko külastas reedel sõjaväe eesliinipositsioone Donbassis, kus ta andis sõduritele üle autasud riigi suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse kaitsmisel üles näidatud vapruse, isetuse ja professionaalsuse eest. 

«Riigipea külastas relvajõudude positsioone ja andis seitsmele sõjaväelasele üle Bohdan Hmelnõtski kolmanda järgu autasud, üks sõdur sai medali sõjaliste teenete eest Ukrainale,» teatas presidendi pressiteenistus. 

Porošenko tänas sõjaväelasi teenistuse eest ja ütles, et «nelja aasta jooksul on õnnestunud luua uued relvajõud ja uus merejalaväekorpus». 

«Uute barettide, uue võitlusvaimu ja uute traditsioonidega. Merejalavägi, mida vaenlane kardab ja ukraina rahvas usaldab,» sõnas president. 

Porošenko jõustas reedel ka riikliku julgeolekunõukogu otsuse «pakilistest meetmetest rahvuslike huvide kaitsmiseks Lõuna- ja Ida-Ukrainas, Mustal ja Aasovi merel ning Kertši väinas».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles