Saudi Araabia tervitas ühisuurimist Türgiga ajakirjaniku kadumise osas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamal Khashoggi.
Jamal Khashoggi. Foto: Virginia Mayo / AP/Scanpix

Saudi Araabia tervitas ühisuurimist Türgiga ajakirjanik Jamal Khashoggi kadumise osas, teatas reedel riiklik uudisteagentuur SPA.

Saudi Araabia riigiametnik ütles uudisteagentuurile, et ühisuurimisega nõustumine Türgi võimude poolt on positiivne samm.

Saudi Araabia delegatsioon saabus Türki seoses juurdlusega saudi ajakirjaniku Jamal Khashoggi kadumise üle, teatas varem päeval Türgi riiklik uudisteagentuur Anadolu. Delegatsioon peab nädalavahetusel kõnelusi Türgi ametiisikutega.

Türgi presidendi pressiesindaja İbrahim Kalın ütles neljapäeval, et Türgi ja Saudi Araabia moodustavad ühise töörühma ajakirjaniku kadumise uurimiseks. Khashoggi jäi kadunuks eelmisel nädalal Saudi Araabia Istanbuli konsulaati sisenedes.

Türgi on arvamusel, et Saudi Araabia kuningat ja kroonprintsi kritiseerinud ajakirjanik tapeti konsulaadis, kuid tõendeid selle kohta esitatud ei ole. Saudi Araabia on süüdistused kui alusetud tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles