Türgis vabastatud USA vaimulik lendas Saksamaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastor Andrew Brunsoni sõidutatakse vanglast minema.
Pastor Andrew Brunsoni sõidutatakse vanglast minema. Foto: Mehmet Demirpolat / ZUMAPRESS.com

Türgis kaks aastat kinni peetud ameeriklasest pastor Andrew Brunson lendas reedel Saksamaale ja jätkab sealt edasi Ühendriikidesse, teatas tema advokaat Cem Halavurt.

Brunson lendas Türgist minema Izmiri lennuväljalt õhku tõusnud USA sõjaväelennuki pardal, mis võttis suuna Saksamaal asuvale USA Ramsteini lennuväebaasile.

"Pastor Brunson lasti äsja vabaks. Ta jõuab varsti koju," kirjutas USA president Donald Trump varem päeval Twitteris.

USA välisminister Mike Pompeo kutsus reedel Türgi võime üles kõikide ameeriklaste vabastamisele, keda riigis kinni hoitakse.

"Pastor Andrew Brunson on lõpuks koju tulemas pärast vaevarohket teed talle ja tema perekonnale. Me loodame, et Türgi valitsus laseb kiiresti vabaks ka kõik teised kinnipeetud USA kodanikud," ütles Pompeo.

"Maailmal on põhjust teada, et president Donald Trump ja välisministeerium jätavad pingutis selle nimel, et koju tuua kõik ameeriklastest pantvangid ja väärsüüdistustega kinnipeetud ning vangistatud," jätkas välisminister.

Trump teatas samal ajal, et pastor Brunson külastab Valget Maja kõige tõenäolisemalt juba laupäeval.

"Head uudised. Pastor Brunson on juba lennukis. Ta tuleb Valgesse Majja kõige tõelisemalt juba laupäeval," ütles Trump.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles