Pedofiilidest preestreid varjanud USA kardinal astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pennsylvania piiskop Donald Wuerl.
Pennsylvania piiskop Donald Wuerl. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / Scanpix

Paavst Franciscus rahuldas Pennsylvania piiskopina pedofiilidest preestrite tegudele läbi sõrmede vaadanud USA kardinali Donald Wuerli tagasiastumispalve, teatas Vatikan.

Washingtoni peapiiskopi ametikohalt lahkunud Wuerl teatas septembris kavatsusest paavstiga kohtuda ja tagasiastumist arutada.

Vatikan kinnitas suvel, et paavst Franciscus on USA preestrite ohvrite poolel.

Pennsylvania osariigis koostatud vandekohtu raporti kohaselt langes seitsme kümnendi jooksul enam kui kolmesaja pedofiilist katoliku vaimuliku ohvriks tuhatkond last.

Raporti hinnangul on ohvrite arv kordades suurem, kuid palju informatsiooni on aastate jooksul kaduma läinud.

«Ohvrid peavad teadma, et paavst on nende poolel. Kannatanud on tema prioriteet ning kirik tahab nad ära kuulata, et juurida välja see traagiline õudus, mis hävitab süütute elu,» seisab Vatikani avalduses.

Augustus avaldatud raportis on uuritud laste vastu suunatud seksuaalset ärakasutamist kuues piiskopkonnas alates 1940. aastate lõpust ning selles on mainitud nende tegude süstemaatilist varjamist katoliku kiriku poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles