Video: orkaan Michael kahjustas tõsiselt Florida õhuväebaasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväepolitsei töötaja Tyndalli õhuväebaasi juures.
Sõjaväepolitsei töötaja Tyndalli õhuväebaasi juures. Foto: Brendan Smialowski / AFP / Scanpix

Orkaan Michael tõi Floridas kaasa laiaulatusliku hävingu ja kahjustas tõsiselt Tyndalli õhuväebaasi, mis on määramata ajaks suletud.

Tyndalli baasi teatel rebis torm hoonetelt katuseid ja tekitas märkimisväärset struktuurset kahju.

Õhust filmitud videos on näha vähemalt üht lennuki, mis on tormiga ümber kukkunud. Lisaks näeb salvestiselt angaarile tekkinud kahjusid ja lennukeid, mis on saanud kahjustada langeva risu tõttu.

Florida ametnike sõnul oli neljanda kategooria orkaanina kolmapäeval osariigis maabunud Michael, mille tuulte kiirus ulatus 69 meetrini sekundis, võimsaim torm, mis on viimase rohkem kui sajandi jooksul osariigi pannisaba tabanud.

USA idarannikut laastanud orkaani Michael ohvrite arv tõusis eile 16-ni, kui Virginia ja Florida osariikides teatati veel seitsme inimese surmast.

Virginias on 520 000 inimest elektrita ja 1200 teed suletud, kirjutas suhtlusvõrgustikus Twitter osariigi kriisiameti esindaja.

Georgia osariigis on surma saanud üks ja Põhja-Carolinas kolm inimest. Floridas jättis elu seitse inimest.

Eesti aja järgi neljapäeva hommikul troopiliseks tormiks nõrgenenud Michael on sestsaadik liikunud sügavamale Ühendriikide sisemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles