Nepalis hukkus lumetormis üheksa mägironijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mount Everest. Foto on illustratiivne.
Mount Everest. Foto on illustratiivne. Foto: Red Bull Content/SIPA /Scanpix

Nepali Gurja mäel sai alpinistide laagrit tabanud ägedas lumetormis surma üheksa inimest, teatasid kohalikud ametnikud täna viimaste aastate rängimast õnnetusest Himaalajas.

Päästemeeskond avastas täna hommikul laagri rusudest neli Lõuna-Korea rühma liiget ja nende neli nepaallasest saatjat, kuid tugev tuul ja jäised olud takistasid otsinguid.

Politsei teataski esialgu nelja korealase surmast, öeldes, et viies on kadunud.

Hiljem kinnitasid ametnikud, et ka tema oli lumetormi ajal laagris ja sai surma.

«Tugev tuul viis Gurja mäkke roninud viie Lõuna-Korea kodaniku ja nelja välismaalase mägiekspeditsioon baaslaagrist minema. Nad kukkusid mäest alla ja said surma,» ütles Lõuna-Korea välisministeerium avalduses.

Esimesena sündmuspaigale jõudnud helikopteri piloot Siddartha Gurung kirjeldas laagris valitsenud kaost - laialipillutud telke ja mägironijate surnukehi.

Eelmine ränk õnnetus oli Himaalajas 2015. aastal, siis hukkus Džomolungma baaslaagris maavärinast põhjustatud laviini all 18 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles