Häkkerid varastasid 30 000 Pentagoni töötaja isikuandmed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pentagon.
Pentagon. Foto: Yuri Gripas / Reuters / Scanpix

USA kaitseministeerium teatas eile, et häkkerid on varastanud tuhandete Pentagoni töötajate isiku- ja krediitkaardiandmeid.

Kaitseministeerium sai infolekkest teadlikuks 4. oktoobril, kuid kaitseametniku sõnul võis see aset leida juba mitu kuud varem. Häkkerid said ligipääsu kuni 30 000 töötaja isiku- ja krediitkaardiandmetele.

Ministeerium teatas, et kahjude hindamisega tegeletakse ning kõigile töötajatele, keda infoleke puudutas, saadetakse selle kohta märgukiri. Pentagon tegeleb ründajate väljaselgitamisega.

Küberrünnakust teatati vaid mõni päev pärast seda, kui USA valitsus oli kritiseerinud kaitseministeeriumi aeglast tegevust riigi relvasüsteemide küberkaitse sisse seadmisel.

Küberturvalisus on saanud USA sõjaväes prioriteetseks teemaks, sest viimasel ajal on märgatavalt suurenenud mure Hiina ja Venemaa võimalike küberrünnakute osas.

Kaitseministeeriumi sõnul korraldatakse selle süsteemidele päevas tuhandeid küberrünnakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles