Riiklik komisjon peatas ettevalmistused Sojuzide stardiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sojuz MS-10 start.
Sojuz MS-10 start. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Venemaa riiklik komisjon peatas ettevalmistused Sojuz-rakettide järgmisteks startideks, ütles informeeritud allikas uudisteagentuurile Interfax.

«Riiklik komisjon peatas ettevalmistused igat tüüpi Sojuz-rakettide stardiks, ka selle omaks, mis peaks 31. oktoobril veolaeva Progress orbiidile viima,» ütles allikas. Hetkel on ka järgmised lennud kahtluse all, lisas ta.

«Peatatud on ettevalmistused Sojuz-rakettide õhkutõusmiseks 19. oktoobril Plesetskist, 31. oktoobril Bajkongõrist ja 7. novembril Kouroust,» teatas allikas.

Neljapäeval tabas mootoriprobleem Kasahstanist Bajkongõri kosmodroomilt Rahvusvahelise Kosmosejaama (ISS) poole startinud raketti Sojuz MS-10, mille pardal olid vene kosmonaut ja ameerika astronaut, meeskond naasis õnnelikult Maale.

Sojuz MS-10-ga pidid ISS-i suunduma oma USA kosmoseagentuuri (NASA) astronaut Nick Hague ja Vene kosmonaut Aleksei Ovtšinin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles