Mali peaminister külastas riigi rahutut keskosa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid patrullimas Mali keskosas asuvas Tillitis.
Prantsuse sõdurid patrullimas Mali keskosas asuvas Tillitis. Foto: DAPHNE BENOIT / AFP

Mali peaminister Soumeylou Boubeye Maiga külastas laupäeval riigi rahutut keskosa, kus viimasel ajal on taas ägenenud terrorirünnakud ja etniline vägivald.

Maiga lubas Tenenkou linnas, et tugevdatakse valitsuse kohalolu ja julgeolekut regioonis.

Tenenkou linnas rööviti paar kuud tagasi prefekt ehk osariigi kõrgeim võimuesindaja. Alles neljapäeval sai piirkonnas surma kolm autoga maamiini otsa sõitnud sõdurit.

"Midagi ei saa saavutada ilma turvalisuseta. Terroristid otsitakse üles ja tuuakse õigusemõistmise ette," lubas peaminister.

ÜRO septembrikuises raportis öeldi, et Malis oli eelmise kolme kuu jooksul 42 rünnakut isetehtud lõhkekehadega. Rohkem kui kolmandik neist toimus riigi keskosas.

Septembris ametisse vannutatud president Ibrahim Boubacar on lubanud taastada rahu riigi rahutus kesk- ja põhjaosas.

"Minust saab lepitamatu vastane kõigile, kes solvavad meie vabaduse ja sallivuse väärtusi," sõnas 73-aastane Keïta ametisseastumiskõnes.

Keïta osutus tagasi valituks hoolimata ägedast kriitikast valitsuse suutmatuse aadressil tulla toime pühasõdalaste vägivalla ja rahvustevaheliste pingetega.

Presidendi teise ametiaja peamine väljakutse on tugevdada 2015. aasta rahulepet valitsuse, valitsusega liidus olevate rühmituste ja endiste tuareegi mässuliste vahel, mida valitsus peab rahu nurgakiviks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles