Soome noored narkoärikad panid käima autolavka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecstasy tabletid.
Ecstasy tabletid. Foto: Fernando Vergara / AP / Scanpix

Soomes on uimasteid levitama hakanud uus rühm, mida politsei kutsub muu hulgas «kaubaautopoisteks», kirjutas täna ajaleht Savon Sanomat.

Osa narkootikumidega äritsevatest noortest meestest võtavad auto peale lasti uimasteid, reklaamivad seda internetis ja käivad autoga neid müümas erinevates linnades.

Ida-Soome kriminaalkomissar Juha Korhonen tõi näiteks, et neil on uurimise all noorukite rühm, kes laadisid narkolasti peale Lahti linnas ja sõitsid siis ringreisile maakonnalinnadesse nagu näiteks Kuopio.

Komissari sõnul käib turundus netis, kus kahtlusalused soovisid saada ettetellimisi, et teada, milliseid uimasteid kaasa võtta.

«Narkootikumide hankimiskanalid luuakse tänapäeval interneti kaudu. Seal lepitakse tihtipeale müük kokku hoopis teise maakonda,» ütles Korhonen.

Komissari sõnul võib selle taga olla narkoärikate lootus, et nii välditakse hõlpsamini politseid, kui käiakse kauplemas teises linnas ega tegutseta oma kodukandis, kus kurjategijad võivad olla korrakaitsjatele juba varasemast tuttavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles