Netanyahu ähvardas Hamasi tugevate löökidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu. Foto: Amir Cohen / REUTERS / Scanpix

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ähvardas täna väga tugevate löökidega Palestiina islamiliikumist Hamas.

«Hamas pole ilmselgelt sõnumist aru saanud - kui need rünnakud ei peatu, siis need peatatakse teisiti, väga, väga tugevate löökide kujul,» ütles Netanyahu kabinetikoosolekul.

«Me oleme lähedal teistlaadi tegudele, mis hõlmaksid väga tugevaid lööke. Kui Hamas on tark, siis see peatab rünnakud ja vägivalla koheselt,» ütles Netanyahu. 

Reedel hukkus kokkupõrgetes Gaza sektori ja Iisraeli piirialal seitse palestiinlast. Samuti andis Iisraeli valitsus reedel vägivallalaine tõttu korralduse peatada koheselt kütusetarned Gaza sektorile

Iisrael süüdistab Hamasi rahutuste kasutamises suitsukattena rünnakute korraldamiseks.  

Neli palestiinlast tapeti Gaza sektori keskosas asuvast Al-Bureijst idas ja kaks palestiinlast hukkus enklaavi pealinnast Gaza Cityst idas. Veel üks palestiinlane sai surma sektori lõunaosas asuva Rafahi lähedal.

Gazas, mis on rannikul asuv enklaav, on elektrist tõsine puudus ning mõnikord tunde kestvate elektrikatkestustega toime tulemiseks kasutatakse kütusel töötavaid generaatoreid.

ÜRO vahendatud leppe alusel on Hamasi liitlane Katar annetanud islamiliikumisele 60 miljoni dollari väärtuses kütust, et varustada Gaza ainsat elektrijaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles