Trump: Mattis võib ametist lahkuda (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis.
USA kaitseminister James Mattis. Foto: SCANPIX

USA presidendi Donald Trumpi sõnul võib kaitseminister James Mattis olla ametist lahkumas.

Üks Trumpi kabineti kindlamaid, kuid ühtlasi ka sõltumatumaid liikmeid Mattis on olnud teatavaks vastukaaluks liitlaste sageli jämedale kohtlemisele presidendi poolt. 

Telekanalis CBS pühapäeval eetrisse minevas usutluses küsiti Trumpilt, kas ta soovib Mattise lahkumist. 

«Võib-olla, et jah. Ma arvan, et ta on mingis mõttes demokraat, kui teada tahate,» ütleb Trump CBSi avaldatud katkendis. «Kuid kindral Mattis on hea mees. Me saame väga hästi läbi. Ta võib lahkuda. Ma pean silmas, et igaüks lahkub mingil hetkel.»

Trumpi sõnul einestas ta kahe päeva eest erukindral Mattisega ja too ei öelnud, et on lahkumas. 

Mattise teema tuli jutuks pärast seda, kui Trump oli vihjanud eelseisvatele muudatustele oma kabinetis, kust möödunud nädalal taandus suursaadik ÜROs Nikki Haley. 

«Ma muudan asju. Ja mul on selleks õigus,» ütles Trump, kelle sõnul on tal ootel inimesi, kes liituvad tema kabinetiga ja saavad olema «fenomenaalsed». 

«Ma arvan, et meil on suurepärane kabinet. On inimesi, kellega ma pole rahul. Mul on inimesi, kellest olen vaimustuses. Ja mul on inimesi, kellest ma olen enam kui vaimustuses.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles