Vene kinod keelduvad Hodorkvoski filmist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski
Mihhail Hodorkovski Foto: SCANPIX

Saksa režissööri Cyril Tuschi dokumentaalfilmi «Hodorkovski» Venemaal turustava firma teatel keelduvad Vene kinod vangi mõistetud Mihhail Hodorkovski saatust kajastavast filmist.

Turustusfirma Kinoclub esindaja Nadežda Smirnova ütles uudistevõrgule AFP, et vaid üks Moskva kino nõustus filmi näitama, kuid kõik ülejäänud pealinna kinod keeldusid lepingust. Peterburis ei soovinud aga ükski kino filmi näidata. Kokku soostus Smirnova sõnul filmi näitama kümmekond kino kogu Venemaal.

Seni pole filmi veel Venemaal avalikult näidatud, Tallinna kinodesse jõudis dokumentaalfilm aga septembris. Esilinastust Venemaal on korduvalt edasi lükatud ning viimastel andmetel peaks see toimuma 1. detsembril.

Smirnova põhjendas Vene kinode huvipuudust lähenevate parlamendivalimistega, kuna tema sõnul ei soovi kinod näidata 4. detsembril toimuvate valimiste eel filmi, mis on võimude suhtes kriitiline.

«Kuigi selles filmis ei tehta ühtki skandaalset paljastust, see lihtsalt võtab kokku, mida on varem sel teemal meedias avaldatud, kuid inimesed kardavat sõna «Hodorkovski»,» lisas Smirnova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles