Pildid ja video: Prantsusmaa lõunaosas sai äkktulvades surma 14 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vähemalt 14 inimest sai Edela-Prantsusmaal äkktulvades surma, kui varem sel nädalal tabasid Aude’i piirkonda tormid ja üleujutused. 

Ööl vastu esmaspäeva sadas Aude'i departemangus alla kolme kuu jagu vihma. Sealjuures tõusis Aude'i jõe veetase viimase saja aasta kõrgeimale. 

Rängimad üleujutused tabasid ajaloolist Trèbes'i linna, kus hukkus vetes kuus inimest. Tulvad paiskasid ümber autosid ning ujutasid üle tänavaid ja kodusid. 

Päästemeeskonnad ei saanud õnnetuspiirkonda kohe appi minna, kuna tuli oodata ilma selginemist, Selgitas Aude’i perfekt Alain Thirion BFM TV-le.

«Meil on inimesed katustel lõksus. Me peame kasutama nende evakueerimiseks õhusõidukeid, sest me ei pääse ilma tõttu neile paadiga ligi. See on liiga ohtlik,» selgitab ta.

Piirkond saadeti päästetöödele kaasa aitama helikoptereid ja 600 tuletõrjujat.

Kõige enam said kannatada Conques-sur-Orbieli ja Villardonneli külad, kus vesi tõusis mitmel pool majade teise korruse akendeni. 

Villegailhenci elanik näitab, kui kõrgele tõusis tulvavesi.
Villegailhenci elanik näitab, kui kõrgele tõusis tulvavesi. Foto: ERIC CABANIS / AFP / SCANPIX

Tulvavesi saabus ootamatult. Vähemalt ühe ohvri viis vesi kaasa une pealt, rääkis Thirion.

Aude'i jõe ja selle lisajõgede piirkonnas on veetase hakanud taanduma, teatas üleujutusi jälgiv Prantsuse agentuur Vigicrues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles