Prantsusmaa eitas Süüriasse tungimise plaani

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria opositsioon.
Süüria opositsioon. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa välisministri Alain Juppé kinnitusel puudub lääneriikidel plaan sõjaliseks sekkumiseks Süürias.

«Olukord Süürias on (võrreldes Liibüaga - toim) erinev. Meil pole kava sõjaliseks sekkumiseks, kuna Süüria Rahvuslik Nõukogu soovib jätkata rahumeelseid jõupingutusi,» ütles uudistevõrgu AFP teatel Juppé Kuveidis toimunud pressikonverentsil.

Välisministri sõnul pole araabia riigid palunud lääneriikidel Süürias sõjaliselt sekkuda. Ka tõi Juppé välja selle, et ÜRO Julgeolekunõukogus vetoõigust omav Venemaa ei toeta rahvusvahelist interventsiooni Süürias.

Juppé sõnul jätkatakse konflikti lahendamiseks koostööd Araabia Liigaga. Juba ülehomme toimuval kohtumisel arutavad Araabia Liiga riikide välisministrid, kas kehtestada Süüria režiimile täiendavaid sanktsioone.

Süüria opositsioon, USA ja mitmed Euroopa riigid, kelle seas on ka Prantsusmaa, nõuavad Süüria presidendi Bashar al-Assadi tagasiastumist.

Viimane on aga keeldunud tagasi astumast, väites, et tema tagasiastumist ja reforme nõudvaid protestijaid ning sõdureid on tulistanud relvastatud grupeeringud, kelle eesmärgiks on viia riigis läbi riigipööre. Al-Assadi sõnul on riigipöördekatse taga välisriigid.

Kaheksa kuud kestnud vägivallas on hukkunud hinnanguliselt 3500 inimest, kuid täpsed andmed ohvrite kohta puuduvad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles