Konservatiivide langus raputab Merkeli tooli

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristlik-Sotsiaalset Liitu tüürival Saksa siseministril Horst Seehoferil (paremal) ja Baieri valitsusjuhil Markus Söderil polnud valimistulemuste selgudes põhjust rõõmustamiseks.
Kristlik-Sotsiaalset Liitu tüürival Saksa siseministril Horst Seehoferil (paremal) ja Baieri valitsusjuhil Markus Söderil polnud valimistulemuste selgudes põhjust rõõmustamiseks. Foto: Michaela Rehle

Kantsler Angela Merkeli Kristlike Demokraatide (CDU) Baierimaa sõsarpartei Kristlik-Sotsiaalne Liit (CSU) pidi tunnistama pühapäevastel Baierimaa kohalikel valimistel, et head ajad on vähemalt praeguseks möödas ja absoluutse enamusega tuleb konservatiivide kantsina seisnud Baieris hüvasti jätta.

CSU on valitsenud Baierimaad 1957. aastast peaaegu omatahtsi. See muutus pühapäeval, kui Baierimaa valitsusjuhi Markus Söderi ja siseminister Horst Seehoferi tüüritavad konservatiivid korjasid valimistel 37,2 protsenti häältest. Tegu on esimese korraga 1954. aastast, kui partei toetus langes alla 40 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles