Prantsuse politsei otsis läbi vasakpopulistide peakorteri (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Luc Mélenchon ajakirjanike piiramisrõngas pärast seda, kui politsei otsis täna läbi tema juhitud vasakpopulistliku partei La France Insoumise'i (LFI) peakorteri.
Jean-Luc Mélenchon ajakirjanike piiramisrõngas pärast seda, kui politsei otsis täna läbi tema juhitud vasakpopulistliku partei La France Insoumise'i (LFI) peakorteri. Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / SCANPIX

Prantsuse politsei korraldas täna haarangu Jean-Luc Mélenchoni juhitud vasakpopulistliku partei La France Insoumise'i (LFI) peakorteris.

Juurdlus puudutab võimalikke rikkumisi 2017. aasta presidendivalimiste kampaania rahastamisel ning valetöökohtade loomist Euroopa Parlamendis.

Mélenchoni sõnul konfiskeerisid uurijad peakorterist Pariisis arvutid ja mobiiltelefonid. Samuti otsiti läbi erakonna liidri ja teiste parteiametnike ning endiste abide kodud. 

Meeleavalduse käigus peakorteri ees nimetas Mélenchon läbiotsimist katseks teda hirmutada, lisades, et võimud on tema kampaania arved juba heaks kiitnud. Mélenchon lubas kõik vastavad kviitungid avalikustada. 

Läbiotsimise viis läbi Prantsuse korruptsioonitõrjebüroo, teatasid allikad AFP-le. 

Uurijad kahtlustavad, et LFI kasutas europarlamendi eraldatud raha ebasihipäraselt. Väidetavalt kasutasid nad parlamendiliikmete assistentidele maksmiseks mõeldud raha oma tegevuste rahastamiseks Prantsusmaal. Parteiliider tõrjub ka neid süüdistusi. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles