Hiina linn tahab asendada tänavavalgustuse tehiskuuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu tänavavalgustuslambi kohal.
Kuu tänavavalgustuslambi kohal. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA /Scanpix

Hiina Chengdu linnal on ambitsioonikas plaan asendada tänavavalgustuslambid tehiskaaslasega, mis sarnaselt Kuule öist linna valgustaks.

Hiina edelaosas asuv Chengdu võib lasta valgustava tehiskaaslase käiku juba 2020. aastal. Hiina väljaande People`s Daily sõnul peaks tehiskaaslane täiendama kuu valguskiirgust, kuid saab olema kaheksa korda eredam.

Satelliidi ehavalguse sarnane kuma suudaks väidetavalt valgustada 10-80 kilomeetri suurust ala, kuid tehiskaaslase valgustuse piirkonda oleks võimalik reguleerida kümne meetri täpsusega.

Mõtte esitas eelmisel nädalal Chengdus toimunud innovatsioonikonverentsil Hiina eraettevõtja ja firmade Chengdu Aerospace Science ja Technology Microelectronics System Research Institute Co (Casc) juhataja Wu Chunfeng.

Wo sõnul on satelliitide katsetamine alanud juba aastaid tagasi ning tehnoloogia on arenenud piisavalt, et see 2020. aastal kasutusse võtta. Pole kindel, kas sellel plaanil on ka Pekingi või linna heakskiit, kuid Casc on Hiina kosmoseprogrammi peamine tööandja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles