Vene juurdluse infot lekitanud USA majandusministeeriumi ametnik võeti vahele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buzzfeedi uudistetoimetus.
Buzzfeedi uudistetoimetus. Foto: Brendan McDermid / Reuters / Scanpix

Eriprokurör Robert Muelleri juurdluse kahtlusaluste kohta väljaandele Buzzfeed pangainfot lekitanud USA majandusministeeriumi ametnikku võib oodata kuni kümne aasta pikkune vangistus.

USA prokurörid teatasid eile, et majandusministeeriumi finantskuritegude töörühma vanemnõunik Natalie May Edwards vahistati 16. oktoobril süüdistatuna vandenõus ja ilma loata andmete avaldamises.

Edwards lekitas andmeid endise Donald Trumpi kampaaniajuhi Paul Manaforti ja teiste kahtlusaluste kahtlase pangaaktiivsuse kohta. Mõlema süüdistuse alusel võib Edwardsit oodata kuni viie aasta pikkune vanglakaristus.

Uurijate sõnul lekitas Edwards dokumente, mis said aluseks väljaande Buzzfeed artiklitele Robert Muelleri juurdluse kohta. Aasta jooksul ilmus Buzzfeedis 11 artiklit, milles viidati kahtlusaluste pangakontodega seotud infole.

Nende seas on infot, mis puudutab Manaforti, tema kaastöölist Rick Gatesi, vahistatud Vene agenti Maria Butinat ja Washingtoni Vene saatkonda.

Prokuröride sõnul salvestas Edwards konfidentsiaalsed raportid mälupulgale ja saatis need krüpteeritud sõnumirakendist kasutades Buzzfeedile.

Lisaks vahetas Edwards krüpteeritud sõnumeid ühe teise majandusministeeriumi töötajaga, kes oli väidetavalt juhtumis kaasosaline, kuid keda ei ole Edwardsi süüasjaga seotud.

Alexandria magistraatkohtu kohtunik käskis Edwardsil loovutada oma pass, majandusministeerium teatas, et Edwards on määratud töölt lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles